Barcelona

Federació

Notícia

Més de 40 persones a la primera caminada del Fòrum Republicà d’Urbanisme d’ERC-BCN

caminada collserola, collserola, urbanisme
Caminada Collserola

Observar Barcelona des del cel i comprovar la necessitat d’unir la ciutat al territori tenint cura dels seus límits naturals i urbans. Amb aquest objectiu, una quarantena de persones convocades pel Fòrum Republicà d’Urbanisme, el grup temàtic d’urbanisme d’ERC Barcelona, han fet una caminada aquest diumenge, 3 d’abril, pel Passeig de les Aigües; en concret, entre el Pla dels Maduixers (al final de l’avinguda del Tibidabo) i el barri de Finestrelles, a Esplugues de Llobregat.
 
Josep Mascaró, arquitecte del Parc de Collserola, ha participat en bona part del recorregut i ha explicat algunes de les reivindicacions dels cuidadors del Parc. Entre altres qüestions, Mascaró ha demanat unir els dos trams del Passeig de les Aigües mitjançant una passarel·la a la carretera de l’Arrabassada. "Fa dos anys que el projecte està fet; però l’anterior govern municipal no el va dur a terme", ha assegurat. Un cop units els dos trams, el Passeig de les Aigües faria 21 quilòmetres, com mitja marató.
 
El president del Grup Municipal, Alfred Bosch, que també s’ha afegit a la caminada, ha agraït la iniciativa i ha animat a fer "més assemblees en plena natura i passejant".
 
El Fòrum Republicà d’Urbanisme té previst organitzar noves sortides. Previsiblement, la propera es farà pel mateix Passeig de les Aigües per la banda dels districtes d’Horta i Nou Barris.