Barcelona

Notícia

ERC i JERC arrenquen el compromís de l’Ajuntament per fer un carril bici al Passeig MaragallEl govern municipal de Barcelona ha acceptat el prec d’ERC+DCat+RCat, a demanda de les JERC, perquè l’Ajuntament creiï un carril bici al Passeig Maragall. Així, i després de la bicicletada popular de les JERC del 17 de juny, es posarà la primera perdra per fer el carril bici. Ara bé, el govern municipal no ha pogut concretar els terminis d’execució de l’obra, però ha assegurat que es farà.

D’aquesta manera, s’obre la porta a solucionar una de les qüestions més reclamades pels veïns i joves que fan servir la bicicleta per moure’s per la ciutat i que es troben amb el “handicap” que en un passeig tant important com el Passeig Maragall no hi ha carril bici. Com ja ha expressat les JERC-Barcelona, “l’ús de la bicicleta per a desplaçaments urbans suposa beneficis en molts sentits: no genera fums ni contaminació acústica i economitza l’espai limitat de la ciutat, alhora que és econòmic i saludable”.

Des d’ERC i les JERC compartim totalment l’objectiu del Pacte de la Mobilitat de 1998 de “fomentar l’ús de la bicicleta”, així com la històrica reinvindicació del carril bici de Maragall que també va posar de manifest el Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó l’any 2002. Per aquest motiu, seguirem treballant perquè el carril bici del Passeig Maragall es faci el més aviat possible.