Barcelona

Notícia

ERC fa viable Barcelona Activa per crear més llocs de treball


ERC ha aconseguit que el govern municipal de Xavier Trias (CiU) estigui obligat a destinar part del Superàvit de l’Ajuntament de Barcelona (38 milions d’euros) a assegurar la viabilitat de Barcelona Activa, la principal eina de creació d’empreses i llocs de treball. El líder dels republicans al consistori, Jordi Portabella, ho ha assolit mitjançant una proposició a la Comisió d’Economia de l’Ajuntament que ha rebut el suport del PSC i ICV, mentre que CiU i PP s’han abstingut.

Contextualització de la proposta
Amb el pacte de Pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, CiU s’havia compromès amb el PP a retallar la partida de Barcelona Activa de 42 milions d’euros a 24 milions d’euros, gairebé la meitat dels recursos destinats l’any abans. Si aquesta retallada es dugués a terme, comportaria l’acomiadament de molts treballadors i una reducció importantíssima en la tasca i impuls de creació de llocs de treball a la ciutat. Però amb la proposta que s’ha aprovat gràcies a ERC, el govern municipal queda obligat a paliar-ho.

Cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona té els comptes sanejats i l’excusa de què les retallades són inevitables no serveix. La ciutat té els recursos econòmics necessaris per seguir invertint en Educació, Serveis Socials i Ocupació. Per això ERC va demanar en l’últim Plenari invertir el Superàvit de l’Ajuntament (38 milions d’euros). I això sense comptar que si Catalunya recaptés tots els seus impostos, Barcelona tindria més recursos per poder fer front a la crisi i generar més llocs de treball.

El paper de Barcelona Activa a la capital de Catalunya
Barcelona Activa és l’eina principal de l’Ajuntament per posar en marxa les polítiques de promoció econòmica de la ciutat: comerç, turisme, promoció internacional, sectors estratègics, emprenedoria i creixement empresarial. És a dir, Barcelona Activa té l’objectiu final d’estimular l’economia de la ciutat i generar llocs de treball.