Barcelona

Notícia

ERC vol millorar el PAM dotant Barcelona d’estructures de capital d’Estat per sortir de la crisiEl president d’ERC+Dcat+Rcat, Jordi Portabella, ha anunciat en una compareixença que la seva coalició s’abstindrà dimecres en l’aprovació inicial del PAM i ho farà com sempre ha actuat ERC davant de govern “des d’una postura d’oposició constructiva amb la voluntat de no obstaculitzar la tasca del govern, conscient del context actual de dificultats”.

En aquest sentit, ha avançat que el grup republicà presentarà més d’un centenar d’esmenes que negociarà amb CiU per transformar i millorar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) en benefici de la ciutat i amb l’objectiu de superar la crisi amb èxit.

Portabella ha avançat que les esmenes –que explicarà amb detall més endavant- se centren en quatre eixos bàsics: dotar Barcelona d’estructures de capital d’Estat per sortir de la crisi; reindustrialitzar l’Àrea Metropolitana per reactivar l’economia afavorint l’aterratge dels grans centres de decisió; polítiques socials centrades en l’Educació, habitatge i serveis a les persones; i aprofundiment democràtic facilitant la interlocució entre la ciutadania i les institucions i participació de la ciutadania.

El líder independentista, que ha assegurat que amb aquesta ja ha vist fins a tres versions del document, ha subratllat la voluntat de facilitar consensos: “Des del primer moment mantindrem una actitud de diàleg per generar consensos i no obstaculitzar la tasca de govern. Per això ens abstindrem primer i presentarem unes esmenes que negociarem des d’una òptica transformadora”.

Portabella ha fet notar que el projecte Blau@ictinea és un punt del document que “CiU portava al seu programa electoral, però, que amb el pressupost actual, queda totalment descentrat tant a nivell de projecte com de necessitat actual”.