Barcelona

Notícia

ERC demana que el .bcn no substitueixi el .cat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona ha demanat oficialment a l’ICANN - l’ens regulador dels dominis a Internet - que accepti el .bcn i el .barcelona com a nous dominis de la capital de Catalunya. En aquest sentit, el líder d’ERC+DCat+RCat, Jordi Portabella, ha demanat que “el .bcn no ha de servir com excusa per substituir el .cat i desvincular la marca Barcelona de Catalunya a la xarxa”.

Per Portabella “és comprensible que una ciutat amb tanta projecció i potència com Barcelona vulgui disposar d’un domini propi com també ho volen Nova York, Londres o París” però ha volgut recordar que aquestes ciutats no tenen cap impediment per ser sí soles per ser “reconegudes internacionalment com les capitals culturals d’Estats Units, Anglaterra o França respectivament”. En canvi, “Catalunya té encara dificultats per projectar-se al món com la capital d’un país i de la cultura catalana, i no podem fer passes enrera en aquelles eines que ens ajuden a explicar-ho com el .cat a la xarxa”

Per aquest motiu, Portabella ha expressat que “esperem que el PP no se’n surti amb la seva i s’aprofiti el .bcn per fer desaparèixer el .cat de la marca Barcelona a la xarxa i per tant perdem un element d’identitat internacional tant important”. Cal tenir en compte que milers de turistes d’arreu del món busquen Barcelona a través de cercadors com Google i entren a la web www.barcelona.cat descobrint, amb el .cat, que tenim un país al darrera anomenat Catalunya.

Una proposta d’ERC al 2010 obliga a l’Ajuntament a cedir la gestió del .bcn a la Fundació PuntCat

En aquest sentit, Jordi Portabella ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que compleixi la proposta d’ERC, que es va aprovar l’octubre de 2010, que obliga al consistori a cedir el domini .bcn a la Fundació PuntCat per tal que el gestioni “evitant que els dos dominis entrin en conflicte i que surtin ambdós perjudicats”.

Tweet de Jordi Portabella