Barcelona

Notícia

ERC-Barcelona reivindica la urgència del concert econòmic després del rescat d'EspanyaLa notícia del cap de setmana ha estat el rescat d’Espanya  per un total 100.000 milions d’euros provinents de la Unió Europea.  Davant d'aquest fet ERC-Barcelona considera preocupant el fet de desconèixer les condicions d’aquest rescat.

En aquests moments, no se saben quines obligacions assumeix l’Estat espanyol per a la seva obtenció, ni tampoc quines contraprestacions porta implícites. Tampoc no se sap en quines condicions haurà de ser retornat ni en què afectarà als ciutadans i ciutadanes, malgrat sembla evident que s’haurà de pagar amb més sacrificis, és a dir, retallades a l'Estat del Benestar.

Tal com ha afirmat el president d’ERC, Oriol Junqueras  “els diners que van d’Europa als bancs passen a través del FROB, es a dir, de l’Estat, i per tant el garants dels diners i préstecs som els ciutadans amb els nostres impostos”.

ERC-Barcelona i la seva presidenta Patrícia Gomà, consideren que és injust que la ciutadania hagi de pagar el deute adquirit per determinades entitats bancàries i demanen que es depurin responsabilitats. Tammateix consideren que és essencial aconseguir que els ciutadans de Catalunya puguin recaptar, gestionar, liquidar i inspeccionar els impostos que paguen. El concert econòmic és l’únic pacte fiscal amb l'Estat que permetria sortir de la crisi el nostre país i qualsevol altre pacte que no inclogui disposar de la caixa i la clau de la caixa no serà un pacte fiable perquè, històricament, l’Estat espanyol mai ha complert els acords econòmics.

Catalunya, amb més de 800.000 persones aturades -250.000 de les quals no reben cap prestació-, no pot esperar més. Cal tirar endavant amb la proposta de pacte fiscal amb el consens suficient que existeix al Parlament de Catalunya des del mes d’octubre de l’any passat, és a dir, el concert econòmic.