Barcelona

Grup municipal

Notícia

Alfred Bosch: 'Cal apostar pel MWC i fer que el seu èxit arribi a tots els barcelonins'


El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha visitat aquest dimecres el Mobile World Congress que se celebra a la Fira de Barcelona. Bosch ha celebrat "l'èxit del Congrés de mòbils" i ha apostat per "retenir la capitalitat del MWC a Barcelona" i també per fer apostes perquè "aquest èxit arribi fins a l'últim dels ciutadans i compartir aquest èxit: caldria desenvolupar línies de Formació Professional per capacitat gent per poder treballar en activitats relacionades amb les tecnologies mòbils, caldria elevar el nivell d'anglès i aprofitar l'empenta que pot donar un esdeveniment com aquest".

Bosch ha defensat que "l'empenta del Congrés dels mòbils és enorme, genera llocs de treball temporal, però cal que aquests llocs de treball es quedin a Barcelona i que tota la indústria del mòbil i les tecnologies de la informació puguin estar permanentment a Barcelona i la ciutat sigui una capital permanent del mòbil i de les tecnologies de la informació".

Preguntat sobre si la fira és elitista, el candidat ha recordat que "aquesta és una fira professional i té les seves normes, més important que això és l'impacte de la fira i que tota l'activitat que hi ha entorn de la fira arribi a tots els ciutadans. I això es fa aconseguint activitat permanent entorn del mòbil, de la capitalitat del mòbil, capacitant a la gent jove perquè puguin compartir l'èxit. I l'impacte més important que pot tenir és generar feina i llocs de treball de qualitat". A més a més de recordar la importància de la comunicació mòbil per fer ciutats intel·ligents que permeten facilitar la vida del ciutadà i permetre que la informació arribi de manera més senzilla i eficient.

Sobre el transport i l'accés a la Fira, Bosch ha recordat que "el col·lapse és un problema d'èxit, cal ordenar millor el trànsit però sobretot cal potenciar moltíssim el transport public. Cal augmentar la freqüència de pas però sobretot bona part de la solució passa per la construcció de la L9, una línia que connectaria l'aeroport amb la Zona Franca, la gran connexió orbital de l'àrea metropolitana de Barcelona" i per això ha defensat "acabar la línia 9 tan aviat com sigui possible i en el proper mandat inaugurar el tram previst i coma mínim una de les tres estacions de metro previstes a Zona Franca, ja que el metro hi passarà quan s'obri el ramal i seria insultant que no arribés als veïns que fa tants anys que l'esperen".