Barcelona

Grup municipal

Notícia

Quines millores per Barcelona ha aconseguit ERC amb els pressupostos?

pressupostos, pressupostos bcn

Alfred Bosch, president del grup municipal d'ERC, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, han anunciat avui l'acord pel qual els republicans votaran a favor dels pressupostos de l'Ajuntament. 'Votarem Sí als Pressupostos perquè el govern ha acceptat totes les nostres propostes de millora de la ciutat', ha explicat Bosch. L'arribada del metro als barris de La Marina (Zona Franca), el desbloqueig de La Model i de la presó de la Trinitat Vella o una forta inversió en Educació són les principals aportacions d'ERC. Bosch ha recalcat que “estem a favor d'aquests Pressupostos perquè tot allò que havíem plantejat ha estat afegit”. El republicà ha assegurat que “aquest és un acord amb Barcelona i per Barcelona, el nostre nord són els veïns de la ciutat”. El líder dels republicans ha volgut recordar que “nosaltres ja vam dir que si s'aconseguia la partida per fer arribar el metro a la Zona Franca donaríem suport als Pressupostos”. “Després hem aconseguir iniciar el desbloqueig dels projectes de La Model i de la Trinitat Vella”, ha celebrat.

ERC també ha assolit fortes inversions per millorar les escoles de Barcelona. “Totes aquestes accions estaven pendents des de feia dècades i ara es podran tirar endavant, ja era hora”, ha reblat. Bosch ha assegurat que les diferents millores d'ERC pels Pressupostos “desperten il·lusió als veïns i veïnes de la ciutat, especialment la dels barris on es faran les millores més importants, com les Marines, l'Eixample Esquerra i la Trinitat Vella”. “Els barcelonins ens demanen als polítics i a les administracions que ens posem d'acord perquè la ciutat avanci i això és el que hem fet”, ha sentenciat. Què ha aconseguit ERC per a la ciutat amb els pressupostos? Les propostes permetran impulsar projectes de ciutat de gran transcendència i repercussió, com l’arribada de la línia 10 del metro a la Zona Franca o desencallar el futur de la Model i construir els equipaments previstos als terrenys de l’Eixample i Trinitat Vella. S’han incorporat a l’expedient 15 milions d’euros d’inversió per la L-10 i 2 milions d’euros per  tirar endavant la reordenació del mapa d’equipaments penitenciaris.

En matèria de mobilitat, es destinaran, a petició, d’ERC, 1,9 milions d’euros a la T-16 per tal d’ampliar els beneficis de la T-12 fins els 15 anys. També s’incorporen millores en l’àmbit educatiu, com 0,5M€ a ampliar els recursos del projecte educatiu Patis Oberts, 0,5M€ més al Programa Èxit, per combatre el fracàs escolar, gestionat pel Consorci d’Educació de Barcelona. En matèria d’inversions es destinaran 2M€ a escoles de baixa demanda, 65.000€ aniran destinats als Serveis de Psicologia a Escoles, 315.000€ a implantar la 4ª línia a Institut les Corts o 7,6 milions d’euros es destinaran ahabitatges dotacionals per a gent gran a Germanetes. Així mateix, el govern ha acceptat incorporar als comptes, a petició d’ERC, 1,5 milions d’euros per fomentar activitats culturals als centres cívics, 500.000 d’euros més a ajudes a l’esport federat infantil i juvenil i 50.000 euros per implantar equipament informàtic en centres educatius i ampliar la fibra òptica.

Pel que fa a urbanisme, s’incorporen 600.000 euros per fer un projecte d’equipament a la plaça de Sarrià (Biblioteca i Seu del Districte), l’estudi per la reforma plaça del poble Romaní a Gràcia, l’estudi per fer una piscina coberta al CEM d’Horta i  2 milions d’euros a fer l’equipament casal de barri La Torreta, al barri de la Sagrera. En matèria fiscal, s’han incorporat ajuts per subvencionar l’IBI a comerços emblemàtics per un import d’1 milió d’euros, 100.000 euros d’ajuts a l’IBI a les empreses generadores de treball i 100.000 euros més per subvencionar l’IBI a les empreses que s’adhereixin al programa Reempresa per afavorir la transmissió de negocis. També s’han acceptat parcialment altres demandes que fèiem en matèria d’adquisició de patrimoni que es troben incloses en el PIM provisional 2017-2019. Es tracta de l’adquisició d’edificis al carrer Arc del Teatre, la compra edifici antiga escola bressol Pere Calafell, la compra de Església Sant Bernat Calbó i la finalització de la reforma de l’avinguda Paral·lel.