Barcelona

Eixample

Notícia

L'Eixample necessita espais per a joves


Davant l'absència d'equipaments per joves a l'Eixample, que amb una població de de 22.188 joves, no en té cap, el grup d'ERC+Dcat, va proposar, en l'últim ple abans de vacances, que el govern es comprometi a presentar, abans que acabi el mandat, un projecte de com a mínim un espai per a joves. Encara que PSC i ICV hi van estar d'acord, CiU i PP van impedir tirar endavant una proposta pensada per a les persones i pels residents que viuen 365 dies de l'any. El districte es quedarà, per tant, sense un espai destinat per a joves.

Aquest és el districte amb l'índex d'envelliment més elevat de la ciutat i el tercer amb un índex de solitud més elevat de població de més de 65 anys. Si no posem remei a aquesta tendència, amb mesures que ajudin a reequilibrar la balança demogràfica, el districte més poblat de Barcelona quedarà com la casa del vell repòs. La ciutat de les persones implica treballar en tots els vessants per no deixar a ningú enrere.

Atendre a les persones en totes les seves dimensions -formació, benestar, salut i cultura- i treballar amb les entitats, associacions i agents econòmics i socials. Aquesta era una oportunitat per fer realitat l'eslògan amb què l'equip que ara governa la ciutat es va presentar a les eleccions: " La ciutat de les persones". Un govern que tampoc va acceptar els dos precs que vam presentar per ampliar la xarxa d'horts urbans i recuperar espais urbans per a l'ús públic, d'interacció social i inter-generacional. Una oportunitat perduda per fer una ciutat on primer són les persones, on poder viure amb qualitat de vida i on poder créixer des del punt de vista econòmic, cultural, social i personal.
 

Jordi Portabella

(Article publicat a la revista del Districte de l'Eixample)