Barcelona

Sant Andreu

Notícia

ERC intentarà des del Parlament de Catalunya aturar l'ampliació de La Maquinista


El gener passat, la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Subcomissió d’Urbanisme del Municipi de Barcelona, organisme que depèn del Govern, va aprovar definitivament l’ampliació de La Maquinista, un dels projectes emblemàtics del mandat de Xavier Trias, que va ser aprovat amb el suport del PP.

Aquest dimecres, 10 de juny, i amb l'objectiu d'endarrerir al màxim el desenvolupament d’aquest projecte, els diputats d'ERC al Parlament de Catalunya Marta Rovira, Oriol Amorós i Agnès Russiñol presentaran una proposta de resolució en què insten el Govern a fer un estudi sobre l'impacte que tindrà l’ampliació de La Maquinista sobre el teixit comercial i social del districte de Sant Andreu, la pèrdua de potencial activitat industrial, els seus efectes sobre el mercat de treball, la mobilitat i les previsions d’equipaments. Els diputats republicans demanaran també que aquest estudi es presenti al Parlament de Catalunya i que es doni a conèixer a l'Ajuntament de Barcelona, així com a les associacions de veïns i de comerciants de Sant Andreu. Per acabar, la proposta de resolució demana aturar el projecte, almenys, fins que s’hagi fet públic i debatut aquest informe.

Des d’ERC sempre hem estat contraris a l’ampliació de La Maquinista, perquè és un atac frontal al model comercial de Sant Andreu i de tota la ciutat, basat en el petit i mitjà comerç. Alhora, implica la construcció de nous habitatges sense cap previsió de serveis per a les futures famílies que hi vagin a viure. Tirar endavant aquest projecte comporta, així mateix, requalificar el tipus de sòl, que ara mateix és d'ús industrial. ERC considera un gran error perdre sòl industrial per a Sant Andreu i el conjunt de la ciutat de Barcelona.

Des del casal d'ERC Sant Andreu som conscients que no serà fàcil aturar aquest projecte, però no estalviarem esforços per aconseguir-ho.