Barcelona

Sant Andreu

Notícia

ERC, tercera força al districte de Sant Andreu a les municipals del 24M


Les eleccions municipals del 24 de maig han situat ERC com a tercera força del districte de Sant Andreu, amb un total de 8.160 vots, que corresponen a un 12,02% del total de sufragis emesos. Barcelona en Comú ha estat la força més votada (29,32%) i CiU s’ha col·locat en segona posició (16,19%). Els resultats d'ERC a Sant Andreu estan per sobre de la mitjana barcelonina, en què els republicans obtenen l’11,01% dels sufragis.

Per barris, a Sant Andreu de Palomar és on ERC obté un percentatge més elevat, per sobre de la mitjana del districte: el 13,01%. Just al darrere hi ha el Congrés i els Indians (12,94%) i Navas (12,91%), també per sobre de la mitjana del districte. La Sagrera, amb un 11,97%, queda pràcticament en la mitjana. En els quatre casos, ERC és clarament la tercera força, al darrere de Barcelona en Comú i CiU, i sempre al davant del PSC i C's.

Als barris de la franja del Besòs els resultats han estat més discrets: ERC ha quedat com a sisena força tant al Bon Pastor (7,66%) com al Baró de Viver (9,42%) i a la Trinitat Vella (4,91%).

Esquerra Republicana de Catalunya, en coalició amb altres formacions d'esquerres procedents del PSC, ha obtingut cinc regidors. La número 3, Montse Benedí, ha estat consellera del districte de Sant Andreu els darrers vuit anys. Properament, el casal d'ERC Sant Andreu escollirà dues persones per ser conselleres de districte aquesta legislatura.

Consulteu la fitxa del 24M i d'eleccions anteriors a l'apartat Resultats electorals d'aquest web.