Barcelona

Sant Martí

Notícia

Acte de campanya de les JERC-Sant Martí: 'Volem un jovent empoderat i participatiu, volem que se'ns escolti'


Les JERC Sant Martí han dut a terme avui un acte de campanya a la confluència de l'Avinguda Diagonal i el Carrer Granada, en el qual han participat Carles Macian, candidat d'ERC-Sant Martí a les eleccions municipals de Barcelona, Oriol Puig candidat a conseller de districte, i Marc Casanova candidat de les JERC a conseller de districte.

L'acte ha començat amb la intervenció de Carles Macian, que ha assegurat que 'som l'esquerra dels drets i dels deures. Els drets s'aconsegueixen amb lluita i es mantenen exercint uns deures'. 'Ara estan en perill els drets socials. Els hem de seguir defensant', ha afegit. El candidat d'ERC-Sant Martí ha assenyalat que 'la primera política social és que la gent tingui feina. Sense feina, la resta de drets socials són inútils'. Per últim, ha insistit en la importància d'invertir en educació: 'Creiem que l'educació és prioritària. Per això defensem la recuperació de la sisena hora a l'escola pública'.

Per la seva banda, Oriol Puig ha reivindicat la necessitat de disposar de 'més espais per a joves en aquest districte. Tenim una mancança molt gran en equipaments'. Respecte al procés d'independència de Catalunya, Puig ha afirmat que 'la independència no és la victòria, és l'inici de la construcció d'un nou país més just, amb igualtat d'oportunitats per a tothom'. Pel que fa als temes d'actualitat dels districtes, s'ha compromès a 'tancar el Casal Tramuntana' i ha lamentat que 'el 22@ visqui d'esquenes a la realitat de la resta de barris del districte'. El candidat a conseller de districte ha remarcat que 'Esquerra Republicana és l'única força del districte que presenta cares noves en tots els àmbits'. Puig ha conclòs el seu discurs manifestant que 'podem canviar el nostre districte, la nostra ciutat i el nostre país'.

Per últim, Marc Casanova ha denunciat que 'el jovent estem especialment afectats per la crisi i ens veiem obligats a marxar per falta d'oportunitats'. El candidat de les JERC ha recordat l'alt índex d'atur juvenil i ha reclamat 'un present digne per als joves'. En aquest sentit, ha reivindicat 'un jovent empoderat i participatiu'. 'Volem que se'ns escolti', ha insistit. Casanova ha presentat les principals propostes de les JERC en aquestes eleccions municipals: 'un compromís ciutadà contra l'atur juvenil, més equipaments juvenils i la lluita contra les desigualtats'. Finalment, ha assegurat que 'el progrés social no està deslligat del progrés nacional. Van de la mà. Independència i progrés social va tot junt'.