Barcelona

Sant Martí

Notícia

Debat sobre la Plaça de les Glòries: 'S'ha perdut l'oportunitat de fer una gran plaça per a la nostra ciutat'


El passat 29 d’abril, les Associacions de Veïns i Veïnes del Pobenou, Fort Pienc, Sagrada Família i Clot-Camp de l’Arpa, van convidar representants de diverses forces polítiques que es presenten a les properes eleccions municipals a un debat sobre un tema que afecta aquests barris, la remodelació de la Plaça de les Glòries. Les Associacions demanaven als polítics opinió tant sobre el que s’ha dut a terme en aquest mandat per tal d’avançar en el compliment del “Compromís per Glòries – 2007, signat per l’Ajuntament i les AAVV i la FAVB i, posteriorment, confirmat en plenari municipal; com a respondre a una sèrie de preguntes relatives a aquesta actuació i els seus resultats. Finalment, els representants dels partits havien de respondre a preguntes fetes pel públic assistent.

Van participar:

·         Koldo Blanco de Ciutadans
·         Ainhoa Ruiz de CUP
·         Josep Maria Montaner de BCN en Comú
·         Carles Macian d’ERC
·         Eduardo Bolaños del PPC
·         Daniel Mòdol del PSC
·         Antoni Vives de CiU

El nostre company i candidat a regidor, en Carles Macian, va fer una argumentació clara. Va dir que s’havia perdut l’oportunitat de fer una gran plaça per a la nostra ciutat, pel que fa a la necessitat o no de fer els túnels, va dir que un cop començats no quedava més remei que acabar la feina, tot i que va dir que havia hagut un error a l’hora de fixar les prioritats,ja que hauria calgut començar pels equipaments.

El representant de BCN en Comú va ser crític amb els túnels per la seva utilització per part del transport privat. La representant de les CUP va insistir en la necessària participació per tal de donar suport a les futures obres. El de Ciutadans va fugir d’estudi parlant de temes genèrics com són la sanitat i l’educació públiques. El representant del PSC va ser molt crític amb el plantejament dut a terme per CiU, va criticar que no s’havia cercat un nou consens i va dubtar de la viabilitat dels terminis i costos anunciats. El discurs del representant del PPC va voler donar suport a les actuacions de CiU. Finalment el representant de CiU va defensar la realització efectuada per CiU. Durant la seva intervenció va ser increpat pels representants de PSC i BCN en Comú que el van interrompre diverses vegades tot generant un clima de tensió.

Els representants de les forces polítiques  van tenir  prou temps per respondre a totes les preguntes que el públic  formular i van incidir, cada força, en aquells punts que van considerar més importants. En Carles Macian en resposta a una pregunta per la que es demanava la disminució de l’IBI va apuntar que la nostra posició, en tant que una formació d’esquerres, era de no baixar els impostos de forma general i demagògicament, sinó vetllar per una redistribució adequada de la riquesa i, si de cas, implementar rebaixes progressives en funció de les diferències de renda.