Barcelona

Sant Martí

Notícia

Som d'esquerres, republicans i independentistes, com la majoria de persones que viuen a Barcelona


Prop d'un centenar de persones van omplir ahir la sala d'actes de la Biblioteca Manuel Arranz del Poblenou, en un acte amb Carles Macian, candidat d'ERC-Sant Martí, i Alfred Bosch, cap de llista d'ERC-Barcelona a les eleccions municipals del proper 24 de maig.

La primera intervenció va anar a càrrec de Carles Macian, que va començar definint el projecte d'Esquerra Republicana: 'Som l'esquerra dels drets i també l'esquerra dels deures. Hem de mantenir els drets a través dels nostres deures'. El candidat d'ERC-Sant Martí va apel·lar als valors republicans: 'Pretenem transformar la societat des dels interessos de la majoria. El model de barri i de ciutat l'hem de decidir entre tots els veïns i veïnes'. Per últim, es va referir a temes concrets que estan marcant darrerament l'actualitat del Poblenou: d'una banda, va esmentar la reforma del carrer de Pere IV, de la qual va assegurar que 'no podem dir que hem arreglat el carrer Pere IV si només reformem l'entorn de la Rambla del Poblenou'; d'altra banda, es va referir a la necessitat de disposar d'un nou institut al barri. 'Hem de continuar defensant que l'educació pública sigui de qualitat', va concloure.

Per la seva banda, Alfred Bosch va afirmar que 'Som l'opció guanyadora per arribar a més gent i guanyar les eleccions del 24 de maig, perquè som d'esquerres, republicans i independentistes, com la majoria de persones que viuen a Barcelona'. El candidat d'ERC-Barcelona va proposar 'grans pactes de ciutat que generin consens per construir una ciutat amb igualtat i justícia social'. En aquest sentit, va destacar que 'som el màxim denominador comú, els que ens podem entendre amb més gent per tal d'arribar a aquests consensos'. Bosch també es va referir als darrers casos de corrupció i va posar en valor la transparència d'Esquerra Republicana: 'Tenim 84 anys d'història i no tenim cap cas de corrupció. Mai hem ficat la mà a la caixa'. Per últim, va respondre als que asseguren que aquestes eleccions municipals no tenen res a veure amb la independència: 'Defensem una República catalana independent i també ho defensem en aquestes eleccions municipals'. 'Si algú diu que en aquestes eleccions no ens convé parlar d'independència, és que no ha fet els números', va reblar.

L'acte va finalitzar amb un animat torn de debat amb els assistents de l'acte. Els veïns i veïnes del Poblenou van expressar les seves inquietuds sobre temes com la mobilitat, l'habitatge, la cultura o l'economia.