Barcelona

Sant Martí

Notícia

Pere IV: Apostem per una nova manera de fer ciutat


Pere IV és un carrer singular del Districte de Sant Martí. L’antiga carretera de Mataró va ser una de les principals artèries industrials de la ciutat al voltant de la qual s’ha anat acumulant un notable patrimoni arquitectònic, amb més de 40 edificis catalogats. És un carrer amb vocació de pas, que comunica el centre de Barcelona amb la zona del Besòs, però també amb vocació de nexe capaç d’articular internament tots els barris de sota la Gran Via.

Però sobretot, el que més ens interessa és parlar del futur de Pere IV. A data d’avui, aquest carrer s’esllangueix entre unes transformacions que no han acabat de quallar (22@), l’abandonament del patrimoni que l’envolta i la manca d’uns serveis i d’un entorn urbà de qualitat suficient. Es fa necessari posar en marxa una intervenció global que converteixi el vell carrer industrial en un nou eix cívic i patrimonial que esdevingui una nova centralitat cultural i industrial de la ciutat.

Des d’Esquerra Republicana apostem per assajar una nova forma de fer ciutat en la transformació de Pere IV, una transformació que respongui a les necessitats dels veïns i de les veïnes i no als interessos econòmics que han impulsat els canvis urbans en altres zones. Hem de buscar una combinació d’equipaments i usos que revitalitzin l’activitat socioeconòmica en Pere IV. Hem d’assegurar que la nova urbanització es fa garantint uns serveis urbans moderns i sostenibles, amb un entorn que convidi als ciutadans a fer-se seu l’espai públic i a omplir-lo amb les seves propostes, en la línia proposada per la Taula Pere IV.

S’acosta la campanya electoral i alguns grups polítics fan electoralisme amb l’anunci de l’inici de les obres, un anunci que enceta la reforma per allà on és més fàcil, al voltant de la Rambla. Nosaltres ens comprometem a fer una intervenció completa, que no s’oblidi del tram on aquesta transformació és més urgent, el tram entre Bac de Roda i la Rambla Prim. No ens podem arriscar a que tot plegat acabi sent, només, una extensió de les terrasses de la congestionada Rambla de Poblenou.