Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

Amorós: 'No som en aquesta batalla per baixar una bandera i pujar-ne una altra, som aquí per fer la República catalana'


La Plaça de l'Oca ha estat novament l'escenari del Dinar de Festa Major del Clot organitzat pel Casal Català Martinenc i que enguany ha reunit prop d'un centenar de persones.

Després del dinar, el president del casal, Joan Garcia Xuclà, ha volgut fer un repàs a la història del Casal Català Martinenc, des dels seus orígens, situats al voltant del 1913, quan va ser fundat per un grup de joves martinencs agermanats pel catalanisme, la defensa dels valors republicans i l'obrerisme, fins a l'actualitat. El president del casal ha volgut recordar 'aquells que van treballar, van patir i, fins i tot, van morir en defensa de la República, de Catalunya i de la classe obrera'.

Acte seguit, ha estat el torn del diputat al Parlament de Catalunya Oriol Amorós, qui, davant de la situació política actual, ha manifestat que 'ningú té dret a estar cansat ni a rendir-se. Tenim la responsabilitat de lluitar fins al final per la República catalana'. Amorós ha recordat que 'el plebiscit, diguin el que diguin, l'hem guanyat'. En aquest sentit, ha assenyalat que 'els que van anar l'altre dia al TC a intentar impedir un debat al Parlament de Catalunya sumen el 39% dels vots, i això no és una majoria'.

El diputat independentista ha avançat que 'dilluns votarem que comença el procés d'independència, que no tindrem en compte la legalitat espanyola que ens impedeix ajudar les persones' i ha recordat la suspensió del decret de pobresa energètica, de les mesures per impedir desnonaments o la prohibició d'atendre als centres sanitaris a les persones immigrades que no estan regularitzades. Amorós ha assegurat que 'nosaltres no som en aquesta batalla per baixar una bandera i pujar-ne una altra, som aquí per fer la República catalana. La nostra lluita per la llibertat nacional està amarada de lluita per la justícia social'.

Per últim, ha encoratjat els assistents a l'acte: 'teniu el deure d'apretar els vostres representants públics perquè arribin a un acord per formar govern i per fer la República catalana'.