Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

Tardà a l'acte 'Les esquerres pel Sí-Sí': 'Volem la independència per donar a les classes populars les eines per transformar la societat'


El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, va participar dissabte 8 de novembre a l'acte 'Les esquerres pel Sí-Sí', juntament amb David Companyon (ICV) i Arnau Comas (CUP). L'acte, que es va dur a terme a la Plaça de l'Oca, va aplegar unes 200 persones.

El diputat republicà va manifestar que 'volem la independència per donar a les classes populars les eines per transformar la societat'. Tardà va reclamar al president Mas que 'convoqui eleccions', per iniciar 'un procés constituent i escriure una Constitució catalana amb tinta vermella i no blava'.

Tardà va fer autocrítica pel paper de les esquerres davant la crisi econòmica: 'no hem sabut reaccionar davant l'ofensiva del capitalisme més pervers'. També va denunciar que 'ens estan desballestant l'estat del benestar a una velocitat extraordinària'.

Pel que fa al 9N, Tardà va assegurar que 'no se'ns demana que siguem grans segadors o maulets, sinó que exercim els nostres drets democràtics'. 'Proclamem la República Catalana el més aviat possible', va concloure.

Un cop acabats els discursos dels ponents, es va obrir un animat i interessant torn de preguntes amb els veïns i veïnes que van assistir a l'acte.