Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

Amorós: 'És el moment que el poble parli i si el poble diu que sí, haurà de ser que sí'


El passat divendres 31 d'octubre va tenir lloc a la Plaça del Mercat del Clot un acte organitzat per l'ANC de Sant Martí sobre el 9N amb la presència del diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, Oriol Amorós.

Amorós va explicar als veïns i veïnes del Clot que 'ser independents és el més normal del món, ja que 29 països europeus de 50 s'han independitzat l'últim segle'. El diputat va denunciar les traves que posa el Govern espanyol tant al dret a decidir dels catalans com als intents del Parlament de Catalunya d'ajudar aquells que més pateixen els efectes de la crisi: 'no només ens prohibeixen votar, també ens prohibeixen lluitar contra la pobresa energètica amb lleis justes'. 'Tenim un govern espanyol que no es preocupa del nostre benestar, de la nostra sanitat o de les pensions de la gent gran', va afegir. Amorós va recordar que 'en comptes d'afavorir les indústries, el govern nacionalista espanyol ha preferit invertir en AVEs ruïnosos'.

El diputat d'ERC va afirmar que 'portem 4 anys fent un procés de revolució democràtica. Nosaltres respectem la democràcia i hem fet un procés pacífic, cívic il·lusiónant i somrient'. Amorós va concloure el seu discurs fent una crida a la participació aquest 9N: 'És el moment que el poble parli i si el poble diu que sí, haurà de ser que sí'.

Posteriorment, es va obrir un torn de debat en el qual els veïns i veïnes del Clot van expressar el seu desig de votar i que Catalunya esdevingui un estat independent'