Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

La lluita veïnal i la feina d’ERC permet aturar la benzinera de Pere IV – Rambla Prim


La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar, el passat 23 de març, a proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, PSC, Ciutadans i CUP i l’abstenció de la resta de grups municipals, una proposició per tal que s’aturin les obres i es retiri la llicència de la gasolinera situada a Pere IV amb Rambla Prim. Un fet que segons ha comunicat el govern municipal es produirà.

El primer que cal es agrair als veïns i veïnes, i a les associacions que els representen, la feina feta, ja que sense el seu recurs no hauríem sabut que el que es presentava com la reforma d’un rentat de cotxes era, en realitat, unes obres per a una nova benzinera.

En tenir aquesta notícia, els representants d’Esquerra a Sant Martí vam demanar la documentació relativa a aquest expedient. El treball del nostre equip tècnic ens va dur a la conclusió que aquest permís no s’havia d’haver atorgat i que calia procedir a la seva revocació. Va ser gràcies a la feina d’ERC, com a corretja de transmissió dels veïns, que es va posar sobre avís d’aquesta problemàtica el govern, i un cop el tema va transcendir a l’Ajuntament, hem vist com des del consistori es buscava una sortida.

Un cop feta la denúncia i presentada la proposta en Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat el govern de la ciutat ha recollit i assumit la feina tècnica feta pel Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya. Una feina que farà possible que s’aturin aquestes obres, tal com sempre han defensat el veïns i com hem lluitat des d’ERC-Sant Martí perquè així fos.

A banda del que representa la defensa de la voluntat manifestada pels veïns i veïnes, en aquest cas, pensem que aquest fet ha de permetre reflexionar a l’equip de govern, de cara a futures tramitacions similars, per tal d’evitar situacions com la que durant un temps ha mobilitzat el nostre veïnat.

Des d’Esquerra volem refermar el nostre compromís amb les veïnes i veïns pel que fa al compliment d’aquesta proposició; farem el seguiment, estarem a sobre i vetllarem per tal que es faci efectiva la retirada de la llicència i suspensió de l’obra el més aviat possible i evitar així una gasolinera que no és benvinguda i que no respon a una necessitat del barri.