Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Junqueras: 'Plantarem cara als miserables que fan pudor de claveguera, perquè nosaltres estem nets'


El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha afirmat aquesta tarda, en un acte de campanya al Poblenou davant de més de 300 persones, que ‘un miserable prepotent ha dit que aquell que estigui net que tiri la primera pedra’, referint-se a les declaracions del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Fent al·lusió a la història de David i Goliat, ha asseverat que ‘nosaltres estem absolutament nets i podem llençar les pedres democràtiques que vulguem. I les nostres pedres són els vots i si aquestes urnes s’omplen de vots per la República catalana nosaltres derrotarem aquest estat prepotent que ens empaita’.

Junqueras ha ironitzat amb el fet que ‘quan aquests miserables que fan pudor de claveguera busquen coses nostres que ens puguin perjudicar, només troben coses seves’. El president d’ERC ha manifestat que ‘no ens fan cap por. Ho han remenat tot i no han trobat res, aquest és el nostre millor aval. 85 anys d’honestedat, sense cap cas de corrupció. Ni inventant-se’l no se’n surten’. També ha anunciat que ‘els plantarem cara a tot arreu i per això avui hem presentat una denúncia contra el ministre de l’Interior i el director de l’Oficina Antifrau’. Junqueras ha denunciat que ‘se n’orgulleixen que han volgut destruir el nostre sistema sanitari. Ni s’apiaden dels nostres malalts’. ‘I amb aquesta gent encara hi ha gent que ens hi vol encaixar com si fóssim un moble d’IKEA?’, s’ha preguntat.

El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés, Gabriel Rufián, per part seva, ha desafiat al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz: ‘igual que tenen valor per conspirar des d’un despatx, que tinguin el valor de dir-ho en una sala d’espera d’un CAP de Catalunya’. Rufián ha afirmat que ‘si conspiren contra nosaltres és perquè la República catalana és l’única amenaça per a l’statu quo existent’. Sobre les eleccions de diumenge, el candidat ha demanat que ‘no permetin que els robin aquesta revolució, no permetin que vingui un altre Felipe González, perquè l’única pregunta és per quants ministeris es vendrà la sobirania del poble de Catalunya’.

Per la seva banda, el número dos per Barcelona, Joan Tardà, ha manifestat que ‘malgrat que sempre han volgut fer-nos desaparèixer com a nació, ara som l’única nació sense estat que pot sortir-se’n’. Segons Tardà, ‘ens toca canviar de bandera, i tenim el compromís de construir una societat on tothom pugui ser feliç’. El candidat republicà ha demanat un minut de silenci en memòria de Núria Cid, néta de fundadors d’ERC, i que va ser cap de gabinet de Joan Puigcercós i Anna Simó, que ha mort avui.

Prèviament, el candidat al Senat Santi Vidal ha insistit que ‘en els seus 85 anys d’història, ERC no ha tingut cap cas de corrupció’. El jutge ha comparat Fernández Díaz i De Alfonso amb ‘Mortadelo i Filemón’ i ha afegit que ‘han buscat i no han trobat res i ja poden buscar 85 anys més i no trobaran res’. Vidal ha assegurat que Fernández Díaz i De Alfonso ‘han comès un delicte, investigant sense cap indici a dirigents polítics i els seus familiars’, i ha lamentat que aquest fet no sigui investigat.

Ester Capella també ha fet referència a l’escàndol que està marcant la recta final de la campanya i ha afirmat que ‘estem assistint atònits a un nou atemptat contra els drets bàsics i socials de la ciutadania. Estan atacant les bases de la democràcia. Històricament, l’Estat ha fet servir les seves clavegueres per atacar els drets fonamentals’.

Al seu torn, la número 4 per Barcelona, Ana Surra, ha explicat que ‘avui els ciutadans britànics estan votant si volen continuar o no a la UE. Independentment del resultat celebrem la forma de decidir’. ‘És estrany que Rajoy no hagi sortit a dir que hauríem de votar tots els europeus’, ha ironitzat. La candidata barcelonina ha fet una crida als catalans d’origen llatinoamericà a votar diumenge i a sumar-se al procés constituent de la República catalana.
També ha participat a l’acte Xavier Roger, candidat de les JERC, que ha recordat que ‘molts joves han hagut de marxar fora a guanyar-se la vida’. Segons Roger, ‘ens hem de guanyar el futur a les urnes. Hem de decidir si volem ser súbdits del regne d’Espanya o ciutadans lliures de la República catalana’.

Ha obert l’acte el president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, que ha reiterat que ‘el canvi real a Barcelona som nosaltres, igual que l’únic canvi possible aquest diumenge som nosaltres, perquè som els que cal combatre des del poder de Madrid’. Bosch ha afegit que ‘no estem aquí només per la independència de Catalunya, hem vingut per defensar els drets democràtics més elementals’. ‘És ciutadà de Catalunya aquell que viu i treballa a Catalunya i comparteix el dolor provocat per aquells que volen acabar el sistema sanitari català’, ha afegit.