Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

1 any de l'actual executiva del Casal


L'actual executiva local del Casal Roc Boronat compleix un any de la seva elecció, el passat 6 de juliol, per part de l'assemblea d'ERC Poblenou-Besòs. Llavors, el president Jordi Rallo va voler presentar un equip "jove i renovador" per afrontar amb esforç tota la feina que requeria el nou pla de treball, dissenyat per a ser "ambiciós i realista", d'acord amb les circumstàncies del moment. Els nous objectius de l'executiva implicaven afrontar reptes com l'obertura del Casal al barri o la dinamització del nou local d'Espronceda, 76. Un equip jove i renovador per a afrontar un projecte ambiciós i realista i integrar tothom Gràcies al treball dur dels militants, aquest espai, que no estava adaptat i requeria desenvolupament, és ara plenament funcional i s'hi poden dur a terme les activitats pròpies del Casal. L'obertura s'ha materialitzat tant a nivell de militància, intentant millorar la transparència i la participació dels membres en la presa de decisions, com de cara als veïns. El Casal ha tractat d'implicar-se en la vida del barri, desenvolupant la coordinació amb les entitats locals i participant en actes i celebracions, així com donant suport a reivindicacions i iniciatives dels veïns.

Actualment se celebren reunions setmanals de la militància i, a més, s'organitzen actes i presentacions, obertes a tota la ciutadania, sobre temes d'interès general o amb la presència de personalitats polítiques destacades. També s'ha implementat l'iniciativa de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, que també treballa setmanalment per tal d'atendre les peticions, queixes i propostes de tots els veïns.

Així doncs, una de les prioritats de l'actual executiva ha estat que el Casal esdevingui un punt de trobada obert i inclusiu,  procurant millorar les dinàmiques existents per avançar cap a l'ambient positiu i constructiu en què ara es desenvolupa l'activitat del casal.

Altres projectes recents inclouen la recuperació de l'edició de la revista local, "La xemeneia del Poblenou-Besòs" i l'ènfasi en la consolidació de les finances del Casal.

Durant aquest darrer any, el Casal ha viscut un suport creixent i ha augmentat tant el nombre de militants com el d'amics. Això va acompanyat d'uns molt bons resultats d'ERC a tota l'àrea de Poblenou-Besòs en les eleccions més recents. ERC és ara segona força a molts dels barris, registrant un increment en vot superior a la tendència creixent del partit a Barcelona.

L'equip presentat l'any passat està encapçalat per Jordi Rallo, president, i integrat per Isaac Garcia, secretari de la Presidència; Joan Carles Canela, secretari d'Organització; Miquel Artigas, secretari de Política Municipal; Maragda Campanyà, secretària de Dona i Drets Civils; Sergi Dantí, secretari de Cultura i Activitats; Irene Gómez, secretària de Participació; i Ferran Garcia, secretari de Formació i Territori. A més, al llarg d'aquest any hi ha hagut les noves incorporacions a l'executiva de Francesc Arias, secretari de Finances; Àngel Ruiz, secretari de Política Parlametària; Enric Puyo, secretari d'Atenció a la Ciutadania; i Victor Recacha, secretari d'Imatge i Comunicació.