Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Bosch: ‘Barcelona té un greu problema amb l'incivisme i el Port Olímpic n’és un cas extrem’


El president del grup municipal d’ERC-Barcelona, Alfred Bosch, davant de les informacions que posen de relleu els problemes de civisme que pateix la Vila Olímpica, ha remarcat que ‘Barcelona té un greu problema amb l'incivisme que no es manifesta només en aquest punt, però el Port Olímpic n’és un cas extrem’.
 
Al problema de la Vila Olímpica cal sumar-hi un fet que afecta tota la ciutat i és que ‘no hi ha prou recursos per ajudar a millorar el civisme a les nits, des d’agents cívics fins a membres dels cossos de seguretat’, ha afirmat Bosch, que ha reclamat que ‘ara que s'apropa el final de la concessió al port olímpic cal  modificar el model cap a un espai vinculat a l'oci familiar i amb horaris diürns’. A més a més, cal no oblidar que ‘la zona és un nyap urbanístic amb zones amagades que afavoreixen l'aparició de conductes com les que pateixen, sobretot durant els caps de setmana, els veïns del Port Olímpic'.

Bosch ha afegit que aquest fet se suma a altres episodis d’ocupació de via pública i d’ús de l’espai públic que generen problemes d’incivisme, des del fenomen del Top Manta, fins l’incivisme amb la circulació que Seaways i altres vehicles com els patinets a motor. Uns fets que en moltes ocasions són produïts per un turisme incívic, de baix cost, que es veu afavorit per la tipologia de turisme de carta blanca que es genera entorn altres problemes com els HUTS il·legals. És per això que des d’ERC-Barcelona s’ha demanat un pla de xoc per tancar els HUTS il·legals en un any.