Barcelona

Ciutat Vella

Notícia

Els petits herois quotidians


En l’últim plenari abans de l’estiu a l’Ajuntament de Barcelona, els d’ERC, vam portar una proposició al ple per tal que es tirés enrere la MPGM que s’havia aprovat al 2008 amb l’únic vot contrari d’ERC que permetia l’operació per a construir un hotel al costat del Palau de la Música. Des de llavors, una sèrie de gent humil però amb les idees molt clares del que ha de ser l’interès general van constituir la Plataforma Contra l’Hotel del Palau. Aquella plataforma, capitanejada per la Maria Mas va saber sumar els esforços de molta gent del barri i del districte i conjuntament amb els coneixements legals del Daniel Jiménez van saber explicar a la ciutadania que l’Hotel del Palau, era un atac frontal a l’interès general.
 
Va costar dos anys, que esclatés el “cas Millet” i que dimitís una regidora de l’Ajuntament, perquè la resta de partits polítics canviessin el seu sentit del vot i votessin per tirar enrere la MPGM. Desgraciadament ni el govern PSC-ICV ni el posterior govern de CiU van “executar” aquest mandat del plenari. Davant de la sentencia del passat mes de juny i davant de la inacció de la regidoria d’urbanisme de l’actual ajuntament, els d’ERC hem tornat a presentar la mateixa proposició i menys CiU i C’s (ells sabran perquè), la resta de partits han votat a favor (malgrat el lamentable i vergonyós discurs del Daniel Módol en nom del PSC).
 
Mentre esperem que la Janet Sanz, regidora d’urbanisme de l’actual ajuntament, compleixi el mandat del plenari, ERC Barcelona Vella vol retre un homenatge a la Plataforma contra l’Hotel del Palau i més concretament a la MARIA MAS i tots aquells petits herois quotidians que davant de les grans corporacions i els atacs a l’interès general són capaços d’alçar-se i combatre, malgrat tot sembli indicar que és una lluita perduda, tant de bo, a la ciutat de Barcelona tinguéssim moltes Marias Mas i molts Daniels Jiménez.Jordi Bordas i Villalba         jbordas@esquerrabcn.cat      @jordi_b_v