Barcelona

Gràcia

Notícia

Adéu, Jordi


Aquest dilluns ens ha portat la trista notícia del traspàs del nostre company i amic Jordi Carbonell, diumenge passat. Lluitador antifranquista i expresident d’ERC, va morir als 92 anys, després d’una vida intensa dedicada a la lluita pel país i també per la cultura, ja que com a filòleg va realitzar una important tasca per la llengua i va ser director de la Gran Enciclopèdia Catalana del 1963 al 1972.

La seva activitat política, sempre molt compromesa, havia començat molt abans, i el va portar a ser perseguit i represaliat pel franquisme. La seva cèlebre cita “Que la prudència no ens faci traïdors”, que ha esdevingut una consigna fonamental, la va pronunciar la Diada del 1976 a Sant Boi de Llobregat, aviat farà 40 anys.

Carbonell es va fer militant d’ERC afiliant-se a la secció local de Gràcia l’any 1992. Quatre anys més tard, el 1996, esdevingué president d’ERC, càrrec en què va estar vuit anys, fins el 2004.

La seva desaparició ha provocat nombroses reaccions de reconeixement, i tots els que compartien amb ell els desitjos de llibertat i independència han coincidit que la millor manera de retre-li homenatge és aconseguir-les. Per ell i per tants altres que s’han quedat pel camí.

Els militants i amics d’ERC Gràcia volem enviar a la família del company Jordi Carbonell el nostre condol i una forta abraçada.