Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Transparència i convivència al Besòs i Maresme


ERC ha estat present els darrers mesos als barris del nostre districte, al costat dels veïns i veïnes i els seus representants, tan en trobades amb les AAVV com en visites sobre el territori on les problemàtiques són més sensibles.

Aquestes són variades, però de les nostres trobades es desprèn la importància de tres problemes de fons i concrets. Un és la preocupació per dotar els barris de centres de salut per a una població cada cop més envellida (on podem celebrar el pla acordat per Generalitat i Ajuntament per a ampliar funcions del Centre Sociosanitari del Fòrum), altra la convivència intercultural, que va rebre diverses propostes en el darrer Consell de Barri del passat 22 de febrer, on més de 120 veïns i veïnes van aportar idees, amb la màxima preocupació les ocupacions il·legals de pisos, a vegades per a usos fraudulents com el tràfic de drogues, una xacra a eradicar i que ha mobilitzat el Besòs “nord”, amb cassolades cada vespre a les 20h.

Finalment el recent tema de les reformes d’un negoci de rentat de cotxes que es converteixen en una nova benzinera entre la Rambla Prim i el carrer Pere IV. El veïnat, sentint-se enganyat, ens ho va fer saber en les trobades esmentades i ERC ha estat l’eina per intentar aturar les obres, entrant una proposició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Aj.de Barcelona. Desgraciadament, la inacció del govern municipal ha permès finalment la obertura d’aquest negoci.

Les problemàtiques són moltes com per encabir-les en un article curt, però a ERC tenim clar que la Justícia Social és el nostre eix vertebrador, el que ens fa sentir orgullosos de poder fer un servei a la ciutadania, que volem continuar fent amb la col·laboració de tots vosaltres.