Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Rovira: 'Mentre el govern espanyol s'obstina a convertir la política en un expedient judicial, nosaltres només podem respondre que continuarem fent política'


Els diputats de JxSí i la CUP han comparegut en una roda de premsa extraordinària contra la judicialització de la política i en defensa de les institucions públiques

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat aquest dimarts que els debats polítics s'han de resoldre políticament i no judicialment. 'Mentre el govern espanyol, el Tribunal Constitucional i la Fiscalia s'obstinen a convertir la política en un expedient judicial, nosaltres només podem respondre que continuarem fent política parlamentària, que significa defensar els nostres posicionaments com a diputats al Parlament, defensar el Parlament com institució, defensar tots els càrrecs electes i els instruments democràtics que utilitzen, i defensar les mobilitzacions socials al carrer', ha dit Rovira, acompanyada de tots els diputats de JxSí i la CUP en una roda de premsa extraordinària a les portes del Parlament contra la judicialització de la política i en defensa de les institucions catalanes.

'Tot allò que volen convertir en un expedient judicial nosaltres ho agafarem i ho tornarem a portar al carrer, al Parlament i a les urnes. Perquè fent-ho, defensem la democràcia', ha afegit.

En aquest sentit, la portaveu del Grup Parlamentari ha reiterat la voluntat de seguir endavant amb el mandat democràtic del 27S: 'Malgrat que el govern espanyol s'escuda darrere els Tribunals, nosaltres, diputats i diputades, tenim un mandat democràtic, ens devem a allò que és essencial a la democràcia que són les urnes, i tirarem endavant el nostre compromís per construir la República'. 'No hi ha més alternativa que fer un referèndum sobre la independència, guanyar-lo i construir una República Catalana socialment justa i radicalment democràtica', ha conclòs.