Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Coronas: 'Volem una nova ordenança de terrasses que no privatitzi l'espai públic. L'actual és un desastre'


El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha assegurat en el ple extraordinari sobre terrasses que "volem una nova ordenança de terrasses que eviti la privatització de l'espai públic". Coronas, que ha recordat que dos dels grups que han demanat el ple (CiU i PP) són responsables de la norma actual, ha criticat l'ordenança vigent i la gestió que se'n fa: "va arribar el canvi de govern i ens deien que volien canviar-ho tot, però no ha canviat res". 

El portaveu republicà ha assegurat que "si l'ordenança s'ha aplicat tard i malament sempre ha estat per decisions polítiques". "Cal que deixem de ser covards, de tenir por del què diran. Siguem decidits perquè per això ens ha triat la ciutadania", ha assegurat el republicà, que ha demanat una nova norma feta amb criteris tècnics i que sigui per a tothom. "L'ús de l'espai públic no és cap dret adquirit per norma, sinó una concessió temporal. Volem un model que no exclogui per exemple els barcelonins de les terrasses de Les Rambles", ha sentenciat. ERC és l'única força que ha plantejat que cal una ordenança que reguli tots els elements i plantegi elements com els vetlladors o les estufes.

El portaveu d'ERC ha explicat també que els republicans han presentat esmenes que han estat totes acceptades, i que el text final és una crítica a la gestió del Govern Colau però també a l'acord CiU-PP que va impulsar l'actual ordenança.