Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Aturades les obres de l'alberg de la Vila Olímpica


Esquerra Republicana de Barcelona ha celebrat aquest l’aturada temporal de les obres de l’alberg de 440 places que s'està construint al barri de la Vila Olímpica. La construcció de l'alberg ha generat un fort rebuig veïnal, per la massificació turística que ja pateix el barri i l'elevat nombre de places que suposaria aquest equipament. És per això que el president del grup municipal d’ERC-Barcelona, Alfred Bosch, ha ‘celebrat l’aturada temporal de les obres i ha demanat que sigui definitiva'. 

Cal recordar que, Esquerra Republicana va presentar una proposta al darrer ple municipal demanant l'aturada immediata de les obres, i va aportar diversos documents que demostraven que existien diverses irregularitats en la llicència d'obres. Concretament, Alfred Bosch va presentar un document "conforme el representant legal del promotor va declarar el juny de 2015 que no hi havia ocupants a l'edifici, mentre que l'edifici ha acollit l'Institut Municipal de Mercats durant tot aquest temps. 

A més, el juliol passat es va efectuar un pagament en metàl•lic de 11.700€ per la gestió d'enderrocs, runes i residus, quan el màxim permès per llei són 2.500€. Bosch va considerar que "hi havia evidències sobrades per tal d'aturar les obres". Després de la denúncia d’ERC, fruit de la feina al barri i la lluita de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, ara s’ha pogut aturar momentàniament el projecte.