Barcelona

Ciutat Vella

Notícia

Can 60 és per al barri


Seria injust començar aquest article sobre l’adquisició de l’emblemàtic edifici Can 60, sense mencionar a la Plataforma Salvem Can 60. Ells són els que han estat lluitant de manera incansable fins fer possible que aquest moment arribés. Es una gran victòria el fet que Can 60 esdevingui de propietat pública,  i per tant, pugui ser destinat a equipaments i a habitatge de lloguer públic.

Fa dos anys, quan CIU governava amb el suport del PP, la propietària de l’edifici va decidir vendre la propietat per un valor de 4.400.000,00 €. En aquell moment el govern del districte va desestimar la compra, perquè, segons la  regidora Mercè Homs , “tenia altres focs per apagar”.

Finalment l’edifici va ser comprat per un fons d’inversió amb la voluntat de crear 40 habitatges de luxe i destinar la resta d’espais al lloguer, ja fos a entitats o a   empreses. Evidentment, això implicava l’expulsió de les dues famílies que viuen actualment a Can 60 ( famílies que han estat patint diferents tipus de mobbing durant aquests dos anys) i la dels diferents espais culturals que hi conviuen. Val a dir que alguns d’aquests espais són privats, i que no tots tenen quelcom per aportar al barri.

Des d’ERC Barcelona Vella, sempre hem tingut clar que Can 60 havia de ser pel barri. Bona prova d’això és que en el primer plenari d’aquest mandat, ja vam presentar un prec que va ser acceptat pel govern del districte, per tal que el districte comprés l’espai. Enteníem que amb el nou govern, sí seria possible la compra. Ha costat molt, un any, per ser més exactes. Un any en que la Plataforma Salvem Can 60 ha instat a diferents partits a transformar Can 60 en equipament públic.Tant ERCBeC i la CUP ens hem involucrat en el tema. Malauradament, el cost de l’operació serà de 6.000.000,00 €, és a dir, 1.600.000,00 € més del preu pel qual ho podríem haver adquirit  fa dos anys.
Esperem que algun dia l’antiga regidora Mercè Homs en dóni les explicacions pertinents.

S’apropa una temporada de molta feina : s’ha de restaurar l’espai, decidir quins inquilins poden seguir i quins no, però el primer pas s’ha fet. Hem fet que Can 60 sigui pel barri, des d’aquestes línies:
MOLTES GRÀCIES A LA PLATAFORMA SALVEM CAN 60.

Jordi Bordas i Villalba         jbordasv@bcn.cat      @jordi_b_v