Barcelona

Ciutat Vella

Notícia

No apartem la mirada

Sovint quan passegem per les places i els carrers del nostre barri, ens fixem en persones que viuen i dormen al carrer. Durant els últims anys, la crisi ha fet augmentar el nombre d'aquestes persones, com es demostra a l’informe anual que presenta la Fundació Arrels. Per citar un exemple: l'any passat el nombre d’indigents a Ciutat Vella va passar de 145 a 185.
 
Per a molts, la ciutat de Barcelona és una de les grans capitals del món. No obstant, aquest fet perd valor si no serveix per tenir cura dels seus habitants. Observem amb preocupació com en els últims anys els imports en ajudes socials han anat augmentant considerablement; però tant en els mandats del PSC com en el de CiU, les ajudes han estat bàsicament assistencials. Per ERC Barcelona Vella aquí rau l'arrel del problema: hem d’abandonar les polítiques socials assistencials i dignificar les polítiques socials municipals.
 
És obvi que calen mesures de xoc, i tots estem d'acord en què aquestes han de ser bàsicament assistencials. Però el més important és que siguem capaços de trobar mesures que apostin per la dignificació de les persones, hem de treballar per solucionar aquest problema i no escombrar-ho sota l'estora de la indiferència i el qui dia passa any empeny.
 
Jordi Bordas i Villalba         jbordasv@bcn.cat      @jordi_b_v