Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Homenatge al Camp de la Bota


En record dels més de 1.700 afusellats entre 1939 i 1952
 
Entre 1939 i 1952, la dictadura franquista executà a Barcelona prop de 1.717 persones. La majoria d’elles foren afusellades al Camp de la Bota, on actualment s’hi troben les instal·lacions del Fòrum de les Cultures.
 
El Memorial Democràtic i l’Ajuntament de Barcelona han organitzat, amb la col·laboració de l’Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya, un homenatge en record de les víctimes republicanes afusellades en aquest indret.
 
L’acte tindrà lloc al peu del monument Fraternitat (plaça del Fòrum). Intervindran el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Barcelona,Gerardo Pisarello, i el president de l’Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya, Pere Fortuny.
 
ERC Poblenou-Besòs assistirà a l'homenatge i realitzarà també un ofrena floral, l’ofrena la farà la Patrícia Gomà, secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat de Catalunya i Ester Capella diputada al Congrés Espanyol, acompanyades per militants d’ERC Poblenou-Besòs.