Barcelona

Sant Andreu

Notícia

Iniciatives d'ERC Sant Andreu per al Proper PlenariEl proper dimecres 14 de febrer, a partir de les 19h, tindrà lloc, a la Sala Andreu Cortines del Districte de Sant Andreu, el darrer Consell Plenari de l'any 2016.
Aprofitem, ara, aquest espai per donar-vos a coneixer les iniciatives que, com a grup municipal d'ERC hem preparat per a aquesta ocasió i, la setmana propera, desprès del plenari, us en farem una crònica exhaustiva amb l'explicació de tot el que hagi tingut lloc durant el desenvolupament d'aquest Plenari.

Per al proper dijous hem preparat una pregunta, un prec i una proposició.
En aquesta ocasió la pregunta i el prec responen a problemes urgents que s'han posat de manifest  en els darrers dies mentre que la proposició respon a un tema sobre el que ja venim treballant des de fa algun temps.

La propera ampliació de l'Escola Ignasi Iglesias, que necessita creixer per donar cabuda  a l'augment de la demanda escolar al Districte de Sant Andreu porta com a conseqüencia l'enderrocament de l'actual Pavelló esportiu Ignasi Iglesias que estâ just al costat  i, en els terrenys del qual es construirà aquesta ampliació.
Ens trobem doncs amb una bona notícia que en genera, alhora, una de dolenta; l'ampliació de l'Escola es fa a base de perdre un equipament esportiu.
Desprès de visitar el SE Sant Joan de Mata i parlar amb els seus responsables creiem que cal donar-los una resposta i, tenint en compte que els terrenys de les antigues casernes (on és possible donar cabuda a aquest tipus d'equipaments) son encara lluny de tenir viabilitat per la manca de resposta del Consorci de la Zona Franca, farem la següent pregunta:
"Quines actuacions a curt, mig i llarg termini té previstes el Districte de Sant Andreu per donar resposta a aquesta manca d'espais esportius coberts, i donar continuïtat a l'activitat del SE Sant Joan de Mata?"

En els darrers dies, també, ha esclatat una problematica que té gran importància per a les veïnes i veïns del barri de Congrès- Indians. L'Ajuntament de Barcelona i el Pacte de la Mobilitat de Barcelona han començat a definir la cinquena fase de la implantació de la nova xarxa de bus de TMB i, aquesta cinquena fase planteja l'eliminació de les líneas 20, 45 i 192 de busos al barri de Congrès - Indians.
Aquest fet, junt amb la manca d'accessibilitat de l'estació de metro de Maragall, que no està adaptada en el seu intercanviador, i de la importància que per a les veïnes i veïns te l'actual línea 20 que conecta directament amb el CAP Maragall i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ens porta a fer el següent prec:
" Que el Districte de Sant Andreu insti a TMB a donar explicacions al barri del Congrès-Indians sobre la implantació de la cinquena fase de la xarxa ortogonal de busos i es comprometi amb la no eliminació de la línea 20 de bus"

La proposició que presentarem el proper dimecres lliga els terrenys de la cultura i el comerç de proximitat i vol establir vincles de col·laboració que permetin l'enfortiment d'aquests dos sectors.
A molts dels nostres barris trobem infinitat de locals comercials tancats, xapes abaixades i carrers que perden vida com a conseqüencia d'aquesta situació. Sabem que garantir la supervivència del comerç de proximitat és, també garantir la convivència als nostres carrers.
Pel que fa a la cultura de proximitat, aquella que es fa als centres cívics i a les diverses entitats culturals del nostre districte, i que es concreta (per exemple) en una intensa activitat teatral, estem convençuts que, també,  te una enorme importància en la vitalitat social dels nostres barris.
Aquest convenciment ens porta a tirar endavant la següent proposició:

- Oferir als propietaris de locals comercials que estiguin tancats la possibilitat de poder aixecar les persianes (només les persianes exteriors i en horari comercial) per poder aprofitar els aparadors i donar a conèixer les entitats culturals del barri, així com les activitats que s'hi realitzen. Permetent, d'aquesta manera, disminuïr la quantitat de persianes tancades i, donant a aquests locals una major visibilitat , alhora que es donen a conèixer  també, els centres culturals de proximitat i les activitats que s'hi realitzen.

- Per fer que això es pugui fer dia a dia proposem crear, a través de Barcelona Activa o dels diferents agents socials  que treballen el teme de l'atur a cada barri, grups de persones que treballin portant a terme, no només la tasca d'obrir i tancar les persianes, sinó també la instalació dels aparadors. Aquestes persones, a més, podran treballar també donant suport al comerç de proximitat col·laborant en activitats de promoció.

- Proposem també que des del Districte se subvencioni una campanya que permeti, a la clientela del comerç de proximitat, poder assistir, amb descomptes sobre el preu de l'entrada, als esdeveniments culturals que es realitzin a les diverses entitats culturals de tot el Districte per, d'aquesta manera promocionar tant el comerç com la cultura.