Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada una proposta d'ERC per aplicar tarifació social als serveis gestionats per l'Ajuntament

ajuntament barcelona, ajuntament façana

La Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta d'ERC per presentar una proposta de tarifació social als serveis gestionats per l'Ajuntament de Barcelona. La iniciativa demana presentar la proposta durant el primer semestre del 2017 per fer-ne un debat i poder-les implementar als propers preus públics que s'apliquin.

Amb els vots favorables d'ERC, BeC, CiU, PSC i C's, la iniciativa preveu incidir en tots aquells serveis on l'Ajuntament té la potestat de determinar els preus públics: serveis públics d'educació, residències i centres de dia per a gent gran, serveis d'atenció domiciliària, etc.

El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha recordat que la tarifació social permet "simplificar enormement la burocràcia per accedir a ajudes" i ha recordat que aquest sistema ja s'aplica a diversos municipis de tot Catalunya.  Bosch ha recordat també el prec presentat pels republicans a finals de l'any passat on demanaven "criteris de tarifació social en la determinació dels preus públics per al 2016". L'aleshores govern de BeC va acceptar la proposta.