Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

La república que farem les dones!


Avui dia 17 de desembre el consell nacional d'ERC ha aprovat per unanimitat el Pla d'Igualtat del partit. Aprofitant l'avinentesa publiquem l'article al respecte de la qüestió, publicat a la revista del casal 'La Xemeneia del Poblenou-Besòs' d'aquest desembre. El passat dia 12 de novembre es va celebrar l'Assemblea de la Dona d'Esquerra Republicana de Catalunya. Allà es va presentar el Pla d'Igualtat del partit, amb la presència de na Marta Rovira, Anna Simó, Ester Capella, Ana Surra, Teresa Jordà o na Montse Benedí entre altres, alcaldesses, regidores, conselleres o secretàries de la dones de tot el territori. Totes elles dones compromeses amb la seva feina i el seu país. El pla va ser aprovat per unanimitat, comptant amb el vot de militants, simpatitzants i amigues.

El pla de treball presentat és una fita ambiciosa, creant les bases per fer un pla d'igualtat on la paritat, la feminització, formació i la gestió del temps, són els reptes i oportunitats principals. No només per les dones sinó també pels homes. Tots hem d'aprendre a ser parts iguals de la societat, si volem ser un nou país. El pla es va aprovar per 122 vots a favor,0 en contra i 0 en blanc. Està pensat, dissenyat i treballat, perquè les dones tinguem la presència i visibilitat que ens toca a la societat, treballarem molt, tenim molta feina i no tenim por. Com va dir una companya a l'assemblea, "La por al calaix i el calaix ben tancat".

Des del Casal Roc Boronat - ERC Poblenou- Besos treballarem perquè aquest pla s'acompleixi no tan sols dintre del partit, si no que també arribi al conjunt de la societat, i que aquesta sigui més equitativa i justa. Les dones hem d’ocupar també alts càrrecs, tenir un sous dignes i grans oportunitats a la República que farem entre totes.