Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

La cultura i l'esport es belluguen al Besòs i el Maresme


La cultura gegantera i el nou equip de criquet femení, el primer de l'Estat, protagonitzen les noves iniciatives del barri. El passat dia 15 d’octubre, aprofitant la celebració de la Fira d’Entitats del barri del Besòs i el Maresme, va tenir lloc el bateig dels dos nous gegants del barri. La festa va comptar amb una cercavila prèvia que va recórrer diferents carrers del barri i, on van ser acompanyats per altres gegants de Barcelona.

Els nous gegants són en ‘Besòs’ i la ‘Maresma’. En ‘Besòs’ és un ferrer, representatiu de l’obrerisme del segle passat i la ‘Maresma’ és una camperola que representa el passat agrícola del barri. El projecte es presenta per dinamitzar i promocionar el barri, així com promoure l’interès per la cultura. La construcció del gegants ha comptat amb la participació activa i destacada de l’Associació de Dones Ambar Prim, que ha elaborat els vestits, un exemple de cooperació entre entitsts.

Cal destacar que la col·laboració de les diferents entitats i serveis municipals ha donat com a fruit la preservació de la cultura popular catalana, essent una bona aposta de futur i d’arrelament en barris amb gran diversitat cultural, a més de ser una bona eina al servei de la convivència i la ciutadania. Per cert, la colla busca nous integrants que reforcin el grup i l’ajudin a créixer!

En el cas de Ma’isah (“caminar amb orgull”), són un grup de noies d’origen paquistanès que han creat el primer equip de criquet femení de l’Estat. Això els ha permès construïr un espai d’interrelació, confiança i cohesió, on desenvolupar, juntament amb l’Aïna Coscollola, psicòloga impulsora del projecte, la seva pionera afició, com és la pràctica del criquet femení. Aquest grup de noies es van conèixer fent classe de català al casal de barri, i va ser allà on es va anar gestant la idea de poder practicar un esport com és el criquet, el més popular al Pakistan.

A la presentació de l’equip, que es va celebrar al Casal de Barri del Besòs-Maresme, hi van assistir familiars, amics i autoritats del Districte de Sant Martí, juntament amb alguns companys d’ERC Poblenou-Besòs. Destaquem la col·laboració i la bona acollida d’aquest projecte per part de les entitats i el considerem un exemple de convivència i de superació personal.