Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

ERC ”Amb el PEUAT, ara mateix estem pel No”.


El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat que "en relació al PEUAT, ara mateix estem en el No". Bosch ha recordat que el "PEUAT parteix d'una situació d'origen creada pel govern Colau l'estiu del 2015, en què es va dictar una moratòria per decret d'alcaldia i sense consensuar-la". 

Bosch ha exposat les dues condicions d'ERC en relació al PEUAT. En primer lloc, els republicans demanen un pla de xoc contra els pisos turístics il·legals. "El negoci dels pisos turístics il·legals s'ha de perseguir i ha de desaparèixer", ha argumentat Bosch, que ha exigit "un calendari i recursos econòmics per posar-hi fi". "Sabem que partim d'una situació complicada, però la nostra obligació és treballar pels veïns i veïnes", ha assegurat.

En segon lloc, ERC demana una consulta ciutadana per decidir si cal aturar els projectes de l'alberg de la Vila Olímpica, Hotel Drassanes i l'Hotel del Rec Comtal. "Volem que els veïns decideixin si cal paralitzar aquests projectes i que tinguin tota la informació sobre els costos que tindrà", ha explicat. El republicà ha justificat aquesta mesura per tractar-se d'hotels situats en zona de decreixement, i que han tingut una forta oposició veïnal.

Al seu torn, Jordi Coronas ha explicat que ERC vol "incorporar a la zona de decreixement els barris de Sant Antoni, Poblenou i Vila Olímpica i Hostafrancs". "Són demandes veïnals del tot justificades", ha assegurat. Sobre els pisos turístics il·legals, Coronas ha reclamat "un reforç dels recursos humans per acabar amb els pisos turístics il·legals, amb un mínim de 100 inspectors dedicats exclusivament a això".