Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana al govern Colau un Pla d'Ocupació per al 2017

alfred bosch, bosch, alfred bosch erc

 
Esquerra Republicana ha demanat al govern Colau que elabori en un màxim d'un mes el Pla Anual per l'Ocupació per aquest 2017. La proposta s'emmarca en l'Estratègia per l'Ocupació de Barcelona 2016-2020 que va presentar el govern el setembre passat, i que contemplava justament la definició d'un pla anual d'aquestes característiques que identifiqui mesures i objectius concrets.

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha denunciat que el govern no ha convocat cap reunió amb els grups polítics des de l'aprovació de l'Estratègia per l'Ocupació, i no s'ha pogut debatre el model de polítiques d'ocupació a la ciutat. 

Per aquest motiu, els republicans demanen que el pla per aquest 2017 contempli qüestions com les condicions laborals per tal de garantir un salari mínim de 1.000€, programes de suport a l'emprenedoria o polítiques de proximitat.

Bosch ha assegurat que, malgrat que els indicadors són positius en comparació a anys anteriors, encara hi ha greus desigualtats a la ciutat, com ara que el "40% de l'atur registrat es concentra als districtes nord, la diferència de salaris entre homes i dones o que un 86% dels contractes són temporals".