Barcelona

Gràcia

Notícia

Presentació del Grup de Treball Animalista d’ERC Barcelona


El passat dilluns, 13 de febrer, vam fer al Casal de Gràcia la presentació del nou Grup de Treball Animalista d'ERC Barcelona, a càrrec de Raúl Barahona, conseller de districte d'Horta-Guinardó i impulsor de la constitució d’aquest nou grup. Aquest acte de presentació es va fer en el marc d'una gira informativa pels diferents casals de la ciutat per donar a conèixer a la militància, i a les veïnes i els veïns en general, les activitats i els debats de la sectorial animalista i fomentar-ne la participació.


La recent constitució del Grup de Treball Animalista, s’han estrenat aquest mateix any, ha estat una iniciativa llargament gestada. Barcelona sempre ha estat ciutat pionera en la defensa dels Drets dels Animals, els valors cívics i la convivència a l’espai públic, així com ha estat capdavantera en la lluita anti-taurina, la supressió d’exposició de mascotes als aparadors o en l’accés d’animals al transport públic. ERC ha estat  present, i sovint protagonista, amb moltes d’aquestes lluites en defensa del benestar animal, com així ho demostra el seu programa electoral de les darreres eleccions municipals al maig del 2015.


Calia, doncs, consolidar aquest trajectòria activista en favor del benestar animal amb la creació d’un Grup de Treball Animalista permanent, per garantir i  continuar amb la lluita política contra qualsevol forma de maltractament animal i afrontar els nous reptes de futur animalista a Barcelona: un nou model de zoo, l’Aquàrium, el foment d’adopcions d’animals de companyia abandonats, la lluita contra l’abandonament o la població de senglars a Collserola entre d’altres punts ineludibles del debat municipal.