Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada una proposta d'ERC per estudiar la obligatorietat d'estar vacunat per accedir a les escoles bressol públiques

El govern Colau rebutja donar suport a la iniciativa dels republicans


La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta d'ERC per "estudiar l'obligatorietat d'estar al dia de vacunes per accedir a les escoles bressol públiques". La iniciativa dels republicans té com a objectiu que un comitè d'experts estudiï aquesta possibilitat atès el risc que suposa per a la salut col·lectiva l'incompliment del calendari de vacunació. La proposició s'ha aprovat malgrat l'abstenció del govern de Barcelona en Comú i el PSC, que ha evitat donat suport a la proposta.

La regidora republicana Montse Benedí ha defensat la proposta recordant que "no és suficient que si un nen no ha estat vacunat per indicació mèdica o altres factors, només calgui presentar un justificant mèdic". "La no vacunació promou que malalties pràcticament eradicades tornin a aparèixer degut al contagi produït per les persones que no estan vacunades", ha assegurat. 

"Els ciutadans que protegeixen la seva salut amb vacunes són solidaris amb aquells que no es vacunen, però aquesta solidaritat no és recíproca per part dels que no es vacunen", ha assegurat Benedí. En aquest sentit, la regidora d'ERC ha demanat que els experts estudiïn la possibilitat d'establir aquesta obligatorietat.