Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona investigarà a proposta d'ERC la difusió d'imatges sexuals per part d'un caporal de la Guàrdia Urbana

El govern Colau evita posicionar-se a favor d'investigar els fets


La Comissió de Presidència, Participació i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposta d'ERC que demana "iniciar una investigació interna sobre els fets ocorreguts el 2008 a la Guàrdia Urbana", quan un caporal del cos va difondre imatges sexuals d'una agent. Els republicans demanen investigar internament els fets i depurar les responsabilitats a nivell polític i policial d'un cas que ha sortit a la llum recentment.

El portaveu republicà a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha explicat que "estem davant d'un cas greu de violència masclista", amb la difusió de fotografies íntimes que es van enviar a tots els contactes de la víctima. "L'Ajuntament, en lloc de castigar l'agressor, va premiar-lo amb dos ascensos i va defenestrar la víctima. Volem que s'investigui i es depurin responsabilitats", ha assegurat. 

Coronas ha qualificat de "vergonyós" que l'Ajuntament "no hagi actuat d'ofici investigant l'agressor i els còmplices que han permès la vexació de la víctima". "Volem que s'esclareixin els fets des de l'inici fins a dia d'avui, perquè hi ha hagut comportaments posteriors que fan pensar en actuacions incorrectes. Exigim que es depurin responsabilitats i que els comandaments polítics s'incorporin a la investigació", ha conclòs.