Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC-Barcelona presenta una pàgina web per analitzar les promeses de Colau en relació a l'habitatge

lloguers barcelona, lloguers

Esquerra Republicana de Barcelona ha presentat aquest matí la pàgina web lloguers.barcelona, on analitza les principals xifres sobre els lloguers a la ciutat i les compara amb les promeses que Barcelona en Comú va fer abans de les eleccions. 

La pàgina, que s'actualitzarà de forma periòdica, analitza diverses xifres relacionades amb l'habitatge a Barcelona, com l'increment del preu del m2 de lloguer a la ciutat, el cost mitjà dels lloguers o els habitatges protegits iniciats i acabats. En aquest sentit, les dades assenyalen que el preu mitjà del m2 de lloguer a Barcelona ha passat d'11'9€ a 15'3€ durant el mandat d'Ada Colau, la qual cosa significa un increment d'un 28'5% en dos anys.

Pel que fa a la construcció d'habitatges protegits, si el 2009 es van iniciar 1919 habitatges, el primer semestre de l'any passat només se'n van tirar endavant 93. I si observem la xifra d'habitatges finalitzats, passem d'una mitjana de 665 pisos/any a 133 la primera meitat del 2016. En relació a això, Ada Colau havia promès en campanya electoral construir 8.000 pisos socials durant aquest mandat. 

La pàgina web també incideix en l'impacte que han tingut els pisos turístics il·legals a la ciutat, i compara l'increment de pisos turístics a la plataforma AirBNB i l'evolució en el número de lloguers i compraventes a la ciutat. 

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha assenyalat que "les dades de la pàgina web demostren que la realitat dista molt de les promeses que ha fet el govern Colau en relació a l'habitatge". "Colau està liderant un mandat que està registrant els lloguers més elevats de la història de la ciutat", ha alertat. 

Recollir el cas de barcelonins que han de marxar de casa per culpa del lloguer

La pàgina web també té com a objectiu localitzar en un mapa tots aquells casos de gent que ha hagut de marxar de casa seva o s'està plantejant fer-ho per la impossibilitat de fer front al lloguer. D'aquesta manera, els republicans volen tenir una fotografia de l'impacte que té en la vida de la gent l'augment dels lloguers a la ciutat de Barcelona.