Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana al Circuit de Catalunya eliminar l'ús d'hostesses

Els republicans volen acabar amb les pràctiques que fomenten la cosificació de les dones

hostesses, hostesses circuit de catalunya, circuit de catalunya

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí una declaració institucional a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona on proposa "instar al Circuit de Barcelona-Catalunya a que elimini l'ús d'hostesses com a 'ornament' en el Gran Premi de Fórmula 1 i el Mundial de Motociclisme". Els republicans, a més, volen eradicar totes aquelles pràctiques a l'abast de l'Ajuntament en les quals "s'utilitzi el cos de les dones com a reclam per captar l'atenció del públic" a partir de la cosificació de les dones.

ERC ha justificat la declaració recordant que la Llei General de Publicitat declara "il·lícit" presentar les dones de forma vexatòria, utilitzant parts del cos com a simple objecte, i recorda que aquest tipus d'accions fomenten la desigualtat i la violència de gènere. Els republicans recorden episodis com els viscuts al Trofeu Comte de Godó, on algunes hostesses es van veure obligades a anar vestides amb poca roba malgrat les baixes temperatures. 

"El format actual del Circuit de de Barcelona – Catalunya  fomenta la discriminació, la desigualtat i la violència de gènere. L'objectiu final és evitar la cosificació de les dones al Circuit de Catalunya i l'ús del sexe femení com a reclam per atraure el públic masculí en esdeveniments esportius o publicitaris", argumenta la declaració.

La ​declaració ha tirat endavant amb el suport de tots els grups.