Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC proposa que la concessió d'instal·lacions esportives municipals afavoreixi els clubs de barri

Els republicans volen evitar més resolucions que van en detriment de clubs històrics com l'Europa o el Pedagògium

clubs històrics, clubs de barri, europa club, pedagògium

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat una proposició d'Esquerra Republicana que demana mesures "en la concessió d'instal·lacions esportives municipals per prioritzar criteris d'arrelament al barri i compromís social". La proposta demana també limitar el número d'instal·lacions municipals a gestionar per part d'una mateixa empresa. La mesura ha tirat endavant malgrat l'abstenció del govern Colau.

Aquesta proposició pretén evitar més resolucions com les viscudes darrerament, que van en detriment de clubs històrics arrelats a la ciutat com l'Europa o el Pedagògium. En el cas del Pedagògium, el permís d'explotació del pavelló va ser posat a concurs públic després que finalitzés l'anterior contracte; el concurs concedia un 70% del valor al projecte econòmic i només un 30% a la promoció esportiva i social. ERC vol evitar aquesta tendència que va en contra dels clubs de barri, que està provocant que empreses com la Fundació Marcet o la Fundació Vila Olímpica entrin de forma massiva a la gestió d'instal·lacions esportives municipals. 

El portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha assegurat que "el teixit social conformat pels clubs i les entitats esportives són els més adequats per dur a terme la gestió dels espais esportius". "Tenim eines des de l'administració municipal per garantir l'accés amb criteris de proximitat i retorn social. Hem de garantir la supervivència dels clubs i les entitats històriques de la ciutat, perquè són una peça imprescindible en la pràctica esportiva a la ciutat", ha sentenciat.