Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bosch: 'Avui no investiríem Ada Colau. No li faríem confiança'

El líder republicà a Barcelona fa un balanç crític dels primers dos anys de govern d'Ada Colau

alfred bosch, bosch, alfred bosch erc

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest vespre que "avui no investiríem Ada Colau". "Aquella confiança avui s'ha acabat, no li faríem confiança", ha explicat. En el marc de la conferència 'Barcelona. 2 anys de canvi?', el republicà ha fet un balanç crític dels primers dos anys de govern d'Ada Colau, en un acte que ha reunit més de 150 persones a la Biblioteca Francesca Bonnemaison.

Bosch ha dividit la crítica a l'acció de govern en tres blocs: el partidisme, la mala gestió i els incompliments. En el primer cas, Bosch ha lamentat que "Colau no vol representar a tothom, juguen amb el partidisme i posen per davant els seus interessos de partit". "Un exemple el trobem a Glòries, on tenim la sensació que s'ha primat un interès propagandístic enlloc de pensar en els veïns", ha argumentat. 

El republicà ha explicat també que "un altre dels grans problemes del govern municipal és que no sap gestionar", sobretot en relació a l'espai públic. Bosch ha exemplificat la crítica amb el conflicte amb casos com el fenomen del top manta. "El caos no és republicà ni d’esquerres, i precisament perquè som d’esquerres hem de gestionar bé l’espai públic", ha assegurat. Bosch ha posat altres exemples com les vagues de Metro, els problemes d'incivisme al Port Olímpic o en els conflictes de convivència entre diferents tipus de vehicles.

En el capítol d'incompliments, Bosch ha llistat fins a 21 incompliments del govern Colau: "constatem que el govern no pot complir amb les seves promeses. Si sabien que no eren possibles per què les van prometre? I si pensaven que eren possibles, segur que estan prou preparats?".

"És ètic prometre consultes i no fer-ne ni una? O mantenir l'opacitat a TMB amb sous fora de conveni? És canvi que l'atenció domiciliària hagi anat a ACS, l'empresa de Florentino Pérez?", ha exemplificat Bosch. 

Alfred Bosch ha esbossat les línies principals del que hauria de ser un "pla de bon govern per eradicar qualsevol problema de gestió", i ha situat com a eixos principals del pla l'habitatge, el turisme, la convivència, la mobilitat i l'economia. Cinc projectes sobre els quals en treballarà per presentar propostes que ajudin als barcelonins a recuperar Barcelona.

Finalment, Bosch s'ha emplaçat a construir una proposta que fugi del partidisme, i que "busqui un ampli ventall de representativitat que reflecteixi la societat". "Hem de recuperar la capital de les persones, una ciutat que beneficiï tothom i que sigui capital del progrés i la innovació", ha conclòs.