Barcelona

Federació

Notícia

Bosch: 'El tancament de La Model és una realitat sobretot gràcies a la lluita veïnal"

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest vespre que "La Model és un símbol de molts anys de resistència i de lluita, i si ara aconseguim el tancament és sobretot gràcies als veïns". En un acte davant de la presó que ha reunit més de 200 persones, Bosch ha destacat la mobilització veïnal com a factor per aconseguir el tancament i ha repassat el futur de l'espai: "en aquest espai s'hi han d'instal·lar dues escoles, un equipament per a gent gran, un centre dedicat a la memòria... ho farem". 

Per la seva banda, el vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, ha subratllat que "som els que fem allò que semblava impossible de fer, i el tancament de la Model n'és un bon exemple". "Després de moltes promeses, finalment la presó tanca de forma definitiva la setmana vinent. És una notícia sensacional", ha celebrat. Junqueras ha fet un repàs històric i ha explicat que "a la Model hi va haver molts presos polític, vinculats al republicanisme i al sindicalisme". "Va ser un símbol de repressíó", ha ressaltat.

Al seu torn, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha posat també de manifest el paper dels veïns de l'Eixample: "tancar La Model ha estat possible gràcies a la feina de molta gent i recollint la demanda dels veïns". "Per tancar la presó, calien dues coses: que el sistema ho permetés i la valentia política per afrontar-ho", ha ressaltat. Mundó ha elogiat també la feina del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona per fer realitat "allò que semblava impossible".

Per últim, la regidora d'ERC i presidenta del districte de l'Eixample, Trini Capdevila, ha posat de relleu el paper d'Esquerra Republicana en tot aquest procés: "per fer realitat el tancament de La Model calia voluntat política i per ERC ha sigut una prioritat". Capdevila ha explicat que reivindicar el tancament del centre també respon a la "falta d'equipaments al districte de l'Eixample".