Barcelona

Grup municipal

Notícia

Quines iniciatives presentem a les comissions de l'Ajuntament del mes de juny?

ajuntament barcelona, ajuntament façana

COMISSIÓ DE DRETS SOCIALS, CULTURA I ESPORTS
 
(Proposició) Comprar els edificis del carrer Lancaster 7-13Bis
Demanem al govern municipal que iniciï negociacions amb els propietaris dels edificis d'habitatges del carrer Lancaster 7, 9-11, 13 i 13 bis per tal d'acordar-ne la compra, i acabar així amb l’assetjament immobiliari que pateixen els veïns.
 
(Prec) Acordar la cessió de la Foneria Casa Parés
Instem el Govern municipal a negociar amb la família Parés, propietària de la foneria Casa Parés, per tal d’obtenir una cessió d’ús del local i la maquinària no inferior a 20 anys, a fi de convertir-la en un nou espai patrimonial del MUHBA.
 
(Prec) Dotar de desfibril·ladors els equipaments de gent gran
Demanem un pla per tal de dotar de desfibril·ladors els equipament municipals per a gent gran de la ciutat.
 
(Seguiment) Sobre un mapa de centres educatius amb espais aptes per a la pràctica esportiva
Fem seguiment d’un prec presentat el mes d’abril de 2016 on instàvem el govern municipal a elaborar un mapa dels centres educatius que disposen d'espais aptes per a la pràctica esportiva a tota la ciutat.”
 
 
COMISSIÓ D’ECONOMIA I HISENDA
 
(Proposició) Pla de xoc d'ajut al comerç de l'entorn de Glòries
Proposem elaborar un pla de xoc pel comerç de proximitat de l’entorn de la Plaça de les Glòries, per tal de minimitzar els efectes que la prolongació de les obres puguin tenir sobre el comerç d’aquesta zona.
 
(Pregunta) Sobre les limitacions en els contractes menors
Preguntem al govern si compleix la limitació de no adjudicar més de 100.000€ en contractes menors al mateix adjudicatari.
 
(Pregunta) Sobre les subvencions destinades al pagament de l'IBI
Preguntem quines accions té previstes el Govern Colau per tal de garantir que les subvencions destinades al pagament de l’IBI no tinguin efectes negatius sobre l’IRPF de les persones beneficiàries.
 
 
COMISSIÓ DE PRESIDÈNCIA, DRETS DE CIUTADANIA I PARTICIPACIÓ
 
(Proposició) Deixar sense efecte el decret que regula les direccions que poden ser ocupades per no funcionaris
Demanem deixar sense efecte el Decret d’Alcaldia pel qual s’estableixen les direccions que podran ser ocupades per titulars que no tinguin la condició de funcionaris, i d’impuls del Reglament del personal directiu (S1/D/2017-2010 de 4 d’abril, publicat a la Gaseta Municipal de 3 de maig de 2017).
 
(Pregunta) Sobre la col·locació de les banderoles del cicle Vinòmics
Preguntem per quins motius l’Ajuntament ha denegat la col·locació de les banderoles promocionals del cicle Vinòmics que impulsa la D.O Catalunya.
 
(Prec) Homenatge a George Orwell
Instem el govern municipal a dedicar l’any 2018 a la difusió de la figura de George Orwell. Proposem que, entre d’altres actes, l’Ajuntament, en col·laboració amb la The Orwell Society i la Fundació Andreu Nin, assumeixi la celebració d’un acte institucional al Saló de Cent coincidint amb el 80è aniversari de la publicació d’Homenatge a Catalunya, l’organització d’una exposició sobre el pas de l’escriptor britànic per Barcelona, i la col·locació d’una placa commemorativa en cadascun d’aquells edificis vinculats amb la seva estada a la ciutat.
 
 
COMISSIÓ D’ECOLOGIA, URBANISME I MOBILITAT
 
(Proposició) Limitar els sorolls al Zoo de Barcelona
Proposem una sèrie de mesures per limitar els sorolls al zoo i assegurar el benestar dels animals que hi viuen. Demanem la prohibició de realitzar actes o activitats alienes al funcionament del propi Zoo que provoquin alteracions en el so ambiental, crear un protocol sobre l’impacte sonor de les obres al Zoo i limitar la franja horària d’aquestes, i fomentar la cultura del silenci entre els visitants.
 
(Prec) Reconsiderar la compra del Palau Moxó
Demanem al Govern municipal que reconsideri la compra del Palau Moxó i el seu mobiliari, i faci arribar a tots els grups de l'oposició, en el termini de 15 dies,  l'informe que en desaconsellava la compra per part de l'Ajuntament.
 
(Pregunta) Sobre el servei discrecional de TMB
Preguntem al govern què n’opina sobre l’oferta de servei discrecional que fa TMB.