Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana eliminar el decret d'alcaldia que permet nomenar directors sense haver de ser funcionaris

ajuntament barcelona, ajuntament façana

Esquerra Republicana de Catalunya presentarà una proposició a la Comissió de Presidència i Drets de Ciutadania de la setmana vinent en la que demana "deixar sense efecte el Decret d'Alcaldia que estableix les direccions que poden ser ocupades per no funcionaris". Els republicans consideren que el decret respon a una lògica partidista a l'hora de nomenar direccions i gerències de l'Ajuntament, i va en detriment dels drets laborals dels treballadors públics.

El decret del govern Colau, que es va publicar a la Gaseta Municipal el 3 de maig, permet designar a dit directius gerents sense procediments oberts i competitius per escollir la persona més adient per al càrrec. Els republicans consideren que el govern fa un ús abusiu de pràctiques com la de deixar desertes les convocatòries de selecció, "afavorint així una tria política de gerents i directors segons la conveniència del govern".


Per ERC, la norma suposa "tallar la carrera professional dels funcionaris" i no concreta en quin temps i sobre quins calendaris es cobriran aquestes places, ni qui farà els processos de selecció. Els republicans critiquen també que no hi hagi cap pla de formació per als funcionaris, de cara a la seva promoció laboral, i posen en dubte que "amb els coneixements de treballadors de la casa no es puguin cobrir aquestes places".