Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona negociarà la compra del Taller Masriera a proposta d'ERC

masriera, taller masriera

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta d'Esquerra Republicana que insta el govern a negociar amb la Fundació Pere Relats la compra del Taller Masriera. La proposta demana presentar un projecte de rehabilitació d'aquest edifici neoclàssic que serveixi com a equipament cultural.

El regidor republicà Juanjo Puigcorbé ha recordat que el març de 2016 el consell plenari de l'Eixample ja va instar el govern a "arribar a un acord amb la propietat del Taller Masriera" i, dies més tard, es va votar també a la Comissió de Drets Socials i Cultura de l'Ajuntament. "Hem esperat durant més d'un any, i davant la manca de notícies, la setmana passada vam visitar l'immoble i vam descobrir que el govern ni tan sols havia iniciat les negociacions", ha explicat Puigcorbé.

Puigcorbé ha explicat que la Fundació Pere Relats "està disposada a negociar el traspàs de la titularitat de l'immoble". "Estem segurs que la recuperació del Taller Masriera provocarà sinèrgies amb l'Escola de Cinema de Barcelona o l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eòlia, entre d'altres", ha sentenciat.