Barcelona

Grup municipal

Notícia

Benedí: ‘A Lancaster hem fet un pas endavant, però s’ha d’ajudar també els veïns del número 13'

lancaster

La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Montse Benedí, ha celebrat aquest matí l'anunci de compra per part de l'Ajuntament de Barcelona dels edificis del carrer Lancaster números 7-11 tal com va reclamar la formació republicana, i ha recordat que la proposta d'ERC també demanava adquirir el número 13. "Aquest anunci de compra és un pas endavant, perquè evitarà l'expulsió de 41 famílies de Ciutat Vella. Ara cal resoldre la situació dels veïns del número 13 i 13bis", ha assenyalat Benedí.

Els republicans van demanar el mes passat a la Comissió de Drets Socials la compra dels edificis 7-13 per tal d'aturar el mobbing immobiliari a què estan sotmesos els veïns. "Amb aquesta compra donem un missatge de força davant els fons voltors. A Barcelona, no tot s'hi val", ha exclamat Benedí.

ERC també havia reclamat al plenari del districte de Ciutat Vella "activar amb caràcter d'urgència els mecanismes dels quals disposa l'Ajuntament en aplicació de la Llei 24/2015 per afrontar l'emergència habitacional" i activar el dret a tanteig i retracte per definir el Raval Sud com a zona preferent.