Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC reclama consultes ciutadanes a nivell de barri i elecció directa de consellers de districte

Els republicans presenten 55 al·legacions a les Normes de Participació Ciutadana del govern Colau

ajuntament de barcelona, ajuntament barcelona

Esquerra Republicana de Barcelona va registrar ahir al vespre un total de 55 al·legacions a les Normes Reguladores de la Participació Ciutadana, on es reclama que es fixi el barri com a àmbit mínim per a la realització de consultes ciutadanes. Si la proposta del govern Colau és fixar les consultes a nivell de districte, els republicans consideren que "el node bàsic de participació política són els barris". 

D'altra banda, ERC proposa revisar el número de signatures exigides en les iniciatives ciutadanes i establir el mateix criteri independentment de l'àmbit territorial, per tal que sempre es requereixi l'1% ja sigui una iniciativa a nivell de barri, districte o ciutat.

ERC demana l'elecció directa de consellers de districte

Una altra de les al·legacions presentades pels republicans explicita l'elecció directa dels consellers de districte, una reivindicació històrica dels republicans. ERC, a més, demana dotar els districtes de més capacitat política, recursos i competències. Al mateix temps, es demana potenciar també els consells de barri, dotant-los de més periodicitat, eines per fomentar la participació veïnal i enfortint els canals d'accés a la informació.